Kickboksen voor kinderen betekent actief bezig zijn, zelfvertrouwen opbouwen en vriendjes maken tijdens ontzettend leuke lessen!

Kickboksen is voor elk kind een ideale sport om weerbaarder, gedisciplineerder en zelfverzekerder te worden. Het is niet voor niets dat onze kickboks workouts voor kinderen zo populair zijn: kinderen kunnen hun energie kwijt, zijn lekker actief bezig en werken samen waardoor er mooie vriendschappen ontstaan. De lessen voor kids worden op iedere vestiging aangeboden en zijn onderverdeeld in leeftijd zodat wij de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden en hun lichamelijke ontwikkeling niet uit het oog verliezen. Doordat de kinderen met leeftijdsgenootjes trainen is er maximaal resultaat haalbaar.

Respect voor elkaar en vertrouwen in zichzelf.

Kickboxing Institute biedt kinderen de mogelijkheid om in een veilige en inspirerende omgeving te werken aan een sterker lichaam en meer zelfvertrouwen. Tijdens de training is respect voor elkaar en vertrouwen in zichzelf en de ander essentieel. Trainers letten erop dat er nooit hard en ongecontroleerd getrapt of geslagen wordt en al helemaal niet op het hoofd. Het aanleren van de juiste techniek staat voorop. Onze trainers hebben ruime kickboks ervaring én ervaring met werken met kinderen. Hun houding naar de kinderen toe is positief en persoonlijk. De trainer stimuleert de sociale contacten onderling door spel en gezamenlijke oefeningen in tweetallen. Elke les wordt afgesloten met een spel en evaluatiemoment in de kring. Elke drie maanden wordt een lessenserie beëindigd met een diploma zodat ieder kind zijn of haar eigen vooruitgang niet alleen ervaart maar ook ziet. Ouders zijn tijdens deze les van harte welkom om te komen kijken.

Proefles aanvragen
  • “We moeten best ver fietsen om op school te komen en onze ouders vonden het een goed idee om te leren hoe we ons weerbaar kunnen opstellen, mocht dat een keer van pas komen. Eerst wilden we niet, maar na een proefles bij Kickboxing Institute waren we meteen enthousiast. Het is hier super gezellig en de lessen zijn echt te gek!”

    Roos & Lot (13)
  • Sinds ik naast voetbal ook kickboks, ben ik veel sneller geworden en minder snel moe. En wat ik ook wel heel tof vind, is dat ik meer spieren heb gekregen. Soms win ik nu zelfs met armpje drukken van mijn broer!

    Rolf (11)
  • “Ik ben de kleinste van de klas en daar worden soms grapjes over gemaakt. Maar nu ik op kickboksles zit vind ik de grapjes niet stom meer. De meester zegt dat hij vindt dat ik heel hoog kan trappen en dat maakt me trots. En dat ik klein ben vind ik nu niet erg meer.”

    Kiki (8)
kickboksen voor kinderen in bussum

Uniek programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

In samenwerking met orthopedagoog Annefleur Visscher en fysiotherapiepraktijk STTC kids hebben wij, speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar, een uniek kickboksprogramma ontwikkeld. Kinderen in deze leeftijd zijn volop in de groei. Daarom is een gelijkmatige belasting van het lichaam extra belangrijk, omdat deze bijdraagt aan een goede ontwikkeling. Daarnaast wordt er extra aandacht besteedt aan het stimuleren van meer doorzettingsvermogen en discipline. En tot slot worden motoriek, het gebruik van zowel de linker- als de rechterzijde van het lichaam en het trainen van onder- en bovenlichaam gestimuleerd. Kickboksen ontwikkeld op deze manier het hele lichaam van een kind en is daardoor de ultieme sport om fysiek fit te worden en spelenderwijs meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Kickboks workouts voor tieners (vanaf 12 jaar).

Tijdens deze lessen focussen we op het ontwikkelen van een topconditie en een sterk en fit lijf. Je leert de perfecte techniek, sparren (kleine wedstrijdjes op- en met elkaar) en je traint spierkracht en conditie. En tegelijkertijd leer je hoe je jezelf kunt verdedigen, hoe je je lichaam optimaal beheerst en hoe je je discipline vergroot. Kickboksen onderscheidt zich van andere sporten omdat je bij deze sport het hele lichaam traint. Al kun je kickboksen heel goed combineren met sporten zoals hockey of voetbal.
Overall zul je merken dat je sterker, sneller en beter wordt. Jongens en meiden trainen gemixt en tijdens de training werk je samen met iemand die qua niveau, lengte en kracht goed bij je past. In de training doe je zowel oefeningen in tweetallen, als met de hele groep. Onze trainers zijn ervaren wedstrijdvechters en hebben zin om jou alles te leren!

Ben je benieuwd of een kickboks workout bij je past? Kom gerust een keer langs om sfeer te proeven tijdens een proefles. Je bent van harte welkom en neem gerust een vriend of vriendin mee. Gezellig!

Inschrijven Bussum
Inschrijven Naarden
Inschrijven Laren
Inschrijven Weesp
Inschrijven Baarn
Inschrijven Zaltbommel